«El traficant de nits»

Passerells. 1r i 2n d’ESO

Certamen Local - Valencià

AUTOR/A: Ivan Carbonell
EDITORIAL: Drassana

Quan Helen Finch va inesperadament de monitora a un campament juvenil a la localitat de Calles, en els Serrans, no imagina que un fet alterarà els dies agitats d’activitats multiaventura, escalada i nits mirant el cel ple d’estels. Just quan està a punt d’iniciar un amor estival, una notícia terrible recorre el campament: ha desaparegut una xica que tots coneixen a la Pobla de Vallbona, en la comarca veïna del Camp de Túria.

Helen no tornarà a la seua Cocentaina natal, sinó que es desplaçarà amb la gent del campament a la Pobla i s’involucrarà en un misteri de xiques desaparegudes, castells fantasmagòrics a Benissanó, discoteques, música popular, circuits de kart, obres de teatre, triangles amorosos i fotografies prohibides. Una vella casa de la Pobla lligada a l’escriptor Teodor Llorente i uns poemes que no es van publicar durant la Renaixença també tindran alguna relació amb el cas de la xica desapareguda.

Però quina connexió hi pot haver entre un succés fantasmal de fa un segle i un cas de desaparició recent? Quin vincle hi ha entre la literatura, els fantasmes, l’escalada i els amors juvenils? S’està enamorant Helen Finch de la persona equivocada? Està posant en perill la seua vida? I sobretot: qui fa fotos i furta les nits d’estiu al campament?