Notícies

<- Tornar a notícies

En marxa les rondes locals de la 9a edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta. DE VIVA VEU

Montserrat, Catarroja i Crevillent ja han acollit el Certamen Local. Aquest cap de setmana continuen Vinalesa i Riba-Roja del Túria

Certamen Local a Catarroja.

Ja són tres poblacions les que han començat les lectures dels i de les estudiants que han treballat a l’aula la lectura en veu alta. És el certamen DE VIVA VEU, que en la seua novena edició segueix amb bona salut, propagant els beneficis de comprensió que la lectura en veu alta té entre els qui la practiquen. En aquest cas, estudiants dels diferents nivells educatius d’Educació Primària i Secundària d’aquells municipis i centres que s’han adherit a un projecte organitzat per FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura i Feets Gestió de Projectes SL, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Caixa Popular. Una sort de pla de foment de la lectura que acosta als lectors i lectores nouvingudes un total de dotze obres literàries en castellà i en valencià per a ser llegides en veu alta.

Amb el compromís dels i de les mestres

El procediment requereix el compromís dels i de les mestres, que com a part indispensable de la iniciativa, treballen amb els estudiants prèviament a l’aula perquè, com ocorrerà durant els pròxims mesos, mostren en públic el resultat del seu treball llegint diferents fragments dels llibres triats per a aquesta edició. 

Les lectures recomanades DE VIVA VEU

En el cas del certamen local, les lectures recomanades per aquesta edició, en castellà i en valencià, i per a aquesta primera fase, són les següents:

  • Aitana i les feres, de Joan Canela i Jordi Colonques (Sembra Llibres).
  • La amenaza extraterrestre, de José Albano López (La orquídea de Darwin).
  • Fotògrafa de núvols, d’Anna Rubio Fandos (Perifèric Edicions)
  • Cròniques distòpiques, de Joan Carles Ventura Martínez (Edicions Voramar).
  • Tuva, de Gonzalo Moure (EDELVIVES)
  • Historias a buen paso, de Mar Benegas i Simone Rea (A buen paso editorial).
  • Set Blancaneus i un nan, de Carles Cano (Edicions del Bullent).

Certamen Local a Crevillent

Punts de trobada

Cases de cultura, auditoris, biblioteques i centres culturals dels municipis valencians s’ompliran de veus blanques presentant les seues lectures. Punts de trobada amb la lletra pel mig. A Montserrat li han seguit Catarroja i Crevillent. Aquest cap de setmana Vinalesa i Riba-roja del Túria.

Els centres escolars DE VIVA VEU

Els estudiants DE VIVA VEU que ja han participat procedeixen dels centres CEIP Bertomeu Llorens I Royo, CEIP Jaume I el Conqueridor, CEIP Paluzié, CEIP Vil·la Romana, Col·legi Larrodé, Col·legi San Antonio de Padua I i II, Florida Secundària, IES Berenger Dalmau (Catarroja); CEIP Escoles Noves, CEIP Francesc Candela, CEIP Julio Quesada-Pilar Ruiz, Colegio Nuestra Señora del Carmen, IES Canonge Manchón, IES Macià Abela (Crevillent), CEIP Evartisto Calatayud i IES Alcalans (Montserrat).

Certamen Local a Montserrat

De cara a la final de la Comunitat Valenciana

Fins al mes d’abril tindran lloc les lectures dels certàmens locals en cada municipi. D’ells, i a partir de les votacions d’un comité professional i del públic, se seleccionaran les interpretacions, amb les quals tindrà lloc el Certamen Final-Comunitat Valenciana

Una manera de transmetre les nostres literatures a les noves generacions mentre s’aconsegueixen beneficis com ara despertar l’interés i el gust per la lectura, la millora de les capacitats cognitives, així com la pràctica de l’entonació, el ritme, les pauses o la fonètica o un coneixement més acurat de la gramàtica. I és que llegir en veu alta afavoreix la comprensió lectoragenera debat i amplia el lèxic i el vocabulari, entre moltes altres coses saludables.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies