Notícies

<- Tornar a notícies

DE VIVA VEU comença els certàmens locals de lectura en veu alta

Montserrat obri les rondes de la 8a edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta. DE VIVA VEU

Aquest dissabte, 14 de gener, han començat les lectures dels i de les estudiants que han treballat a l’aula la lectura en veu alta. És el certamen DE VIVA VEU, que en la seua huitena edició segueix amb bona salut, propagant els beneficis de comprensió que la lectura en veu alta té entre els qui la practiquen. En aquest cas, estudiants dels diferents nivells educatius d’Educació Primària i Secundària de més de seixanta col·legis i instituts d’aquells municipis que s’han adherit a un projecte organitzat per FULL- Fundació pel Llibre i la LecturaFeets Gestió de Projectes SL, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV),Caixa Popular. Una sort de pla de foment de la lectura que acosta als lectors i lectores nouvingudes un total de dotze obres literàries en castellà i en valencià per a ser llegides en veu alta.

Amb el compromís dels i de les mestres

El procediment requereix el compromís dels i de les mestres, que com a part indispensable de la iniciativa, treballen amb els estudiants prèviament a l’aula perquè, com ocorrerà durant els pròxims mesos, mostren en públic el resultat del seu treball llegint diferents fragments dels llibres triats per a aquesta edició. 

Les lectures recomanades DE VIVA VEU

En el cas del certamen local, les lectures recomanades per aquesta edició, en castellà i en valencià, i per a aquesta primera fase, són les següents:

El gegant merengue, de Mª Carmen Sáez Lorente. Edicions 96

La fantàstica chica invisible, de Txabi Arnal. Fun readers editores

Va de bo!, de Jaume Monzó. Editorial Lletra Impresa

Cuando Hitler robó el conejo rosa, de Judith Kerr. Editorial Loqueleo

Alexandra y las siete pruebas, de Roberto Santiago y Ángela Armero. Editorial Edebé

Estira el fil, Ariadna!, de Joan Carles Ventura. Tabarca Editorial

La dona invisible, de Mònica Richart. Edicions del Bullent

Like. Azul, de Gemma Pasqual. Editorial Fandoom Books-Anaya

Punts de trobada

Cases de cultura, auditoris, biblioteques i centres culturals dels municipis valencians s’ompliran de veus blanques presentant les seues lectures. Punts de trobada amb la lletra pel mig. A Montserrat li seguiran Catarroja, Vinalesa, Alcasser, Museros, Guadassuar, Paiporta, Riba-roja del Túria, Petrés, Alzira, Navarrés, Benifairó de les Valls, Xirivella, Foios, Crevillent, València, Torís i Rafelbunyol.

Els centres escolars DE VIVA VEU

Els estudiants DE VIVA VEU procedeixen dels centres CEIP Evaristo Calatayud i IES Alcalans; Col·legi Larrodé, Florida Secundària, CEIP Vil·la Romana, IES Berenguer Dalmau, Col·legi San Antonio de Padua II, CEIP Paluzié, CEIP Jaume I el Conqueridor i CEIP Bertomeu Llorens; CEIP José Blat Gimeno i Col·legi Santa Joaquina de Vedruna; CEIP 9 d’Octubre i IES Alcàsser; CEIP Blasco Ibáñez i l’IES Museros; CEIP Balmes, CEIP L’Horta, IES Andreu Alfaro, Col·legi La Inmaculada, CEIP Camp de Túria, CEIP Cervantes, CEIP Más d’Escoto, el col·legi Asunción de Nuestra Señora, CEIP Domínguez Roca, CEIP Tirant lo Blanc, CEIP García Loraca, CEIP Alborxí, CEIP Vall de la Casella, CEIP Ausiàs March i IES José María Parra; IES la Canal de Navarrés, CEIP l’Ermita i l’ IES la Vall de Segó, CEIP Antonio Machado, CEIP Gregorio Mayans i Ciscar, CEIP Miguel Hernandez, CEIP Ramón y Cajal, CEIP Vicent Tosca i Col·legi Nuestra Senyora de la Salud; CEIP Mare de Déu del Patrocini, CEIP Rei en Jaume i l’IES Foios, IES Maciá Abela, IES Canónigo Manchon, CEIP Julio Quesada-Pilar Ruiz i CEIP Francisco Candela; CEIP Fco Giner de los Ríos, CEIP 9 d’octubre, CEIP Gaspar Gil Polo, CEIP Antonio García Lòpez, Col·legi Chiner Villarroya, CEIP Humanista Mariner, Colegio de Fomento Vilavella, CEIP San Pedro, Col·legi La Purísima, IES el Grao, IES Abastos i IES José Ballester Gozalvo; CEIP Joaquin Muñoz- IES Turís, CEIP Germanells i el CEIP Verge del Miracle.

De cara a la final Comunitat Valenciana

Fins al mes d’abril tindran lloc les lectures dels certàmens locals en cada municipi. D’ells, i a partir de les votacions d’un comité professional i del públic, se seleccionaran les interpretacions, amb les quals tindrà lloc el Certamen Final-Comunitat Valenciana

Una manera de transmetre les nostres literatures a les noves generacions mentre s’aconsegueixen beneficis com ara despertar l’interés i el gust per la lectura, la millora de les capacitats cognitives, així com la pràctica de l’entonació, el ritme, les pauses o la fonètica o un coneixement més acurat de la gramàtica. I és que llegir en veu alta afavoreix la comprensió lectora, genera debat i amplia el lèxic i el vocabulari, entre moltes altres coses saludables.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies