Notícies

<- Tornar a notícies

Els Blavets: De misteris i pors

Lectures 2022-2023 per a llegir DE VIVA VEU per a la categoria 5é i 6é d’Educació Primària (Blavets).

Estem a la 8ª edició del Certamen DE VIVA VEU, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”, una manera de practicar l’entonació, el ritme, les pauses, la fonética. Una manera de despertar l’interés i el gust per la lectura.

DE VIVA VEU està adreçat a les escoles, el professorat, les editorials i els autors i autores. Però, sobre tot, està adreçat als participants i els seus familiars, xiquets i xiquetes que aprenen de la lectura en veu alta. Alumnat d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre de la Comunitat Valenciana.

El Certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

  • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
  • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
  • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
  • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Per a llegir, naturalment, calen els llibres. En aquesta edició, la organització ha fet una selección de lectures per a treballar-les a l’aula.

Llibres per a la categoría de Blavets: 5é i 6é d’Educació Primària:

Primera fase-Certamen local.

Va de bo!

AUTOR/A: Jaume Monzó Martí
IL·LUSTRACIONS: Rosa i Jaume Fuster Serquera
EDITORIAL: Lletra Impresa Edicions

Un soroll ensordidor, una allau de pedres, crits, por… Quin secret s’amaga sota les lloses del trinquet? Per què torna ara el record d’aquella tragèdia?
Lluís no s’hi veu, és cec de naixement, i així i tot és testimoni d’un misteri difícil d’explicar, i també difícil de creure. I ell, només ell, té la clau per resoldre l’enigma.
El dau, l’escala, la galeria, la corda, la ferida… Lluís ha d’aprendre tantes coses que no sap per on començar. Junt amb la seua colla: Jordi, Nora, Estel i Marc i el seu inseparable Garfunkel descobriran el món de la pilota amb els ulls d’un xiquet cec. Aprendran junts a olorar-la, a tocar-la, a sentir-la i a escoltar-la. I a ballar la seua música. I també aprendran a confiar en ells mateixos. En el camí de descoberta comptaran a l’ajuda de la iaia Remei, que va ser testimoni dels fets i estava al trinquet el dia que el Moliner jugava contra Sequier II. Una història de misteri, de pilota i de superació personal. Però, sobretot, una història d’amistat i confiança.

«Cuando Hitler robó el conejo rosa»

AUTOR/A: Judith Kerr
ILUSTRACIONES: Judith Kerr
EDITORIALLoqueleo – Santillana

¿Te imaginas que tu país se volviese peligroso para algunas de las personas que viven en él? ¿Te imaginas que de repente tu padre fuese una de ellas? Eso es lo que le ocurrió a Anna en 1933. Tenía nueve años y estaba demasiado ocupada como para fijarse en los carteles políticos con la cara de Adolf Hitler, el hombre que pronto cambiaría el destino de Europa y su propia vida. Anna y su familia tuvieron que huir y viajar como refugiados de un país a otro, alejarse de todo lo que conocían. Lo más importante era permanecer unidos, porque si algo los separaba…

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies