Notícies

<- Tornar a notícies

Els Passerells: La vida i/o la pantalla i la vida

Lectures 2022-2023 per a llegir DE VIVA VEU per a la categoria1r i 2n curs d’Educació Secundària (Passerells).

Estem a la 8ª edició del Certamen DE VIVA VEU, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”, una manera de practicar l’entonació, el ritme, les pauses, la fonética. Una manera de despertar l’interés i el gust per la lectura.

DE VIVA VEU està adreçat a les escoles, el professorat, les editorials i els autors i autores. Però, sobre tot, està adreçat als participants i els seus familiars, xiquets i xiquetes que aprenen de la lectura en veu alta. Alumnat d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre de la Comunitat Valenciana.

El Certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

  • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
  • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
  • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
  • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Per a llegir, naturalment, calen els llibres. En aquesta edició, la organització ha fet una selección de lectures per a treballar-les a l’aula.

Llibres per a la categoría de Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària.

Primera fase-Certamen local.

«Alexandra y las siete pruebas»

AUTOR/A: Roberto Santiago/Ángela Armero
EDITORIAL: Edebé

Mi nombre es Alexandra, con “x”, tengo once años, y voy a permanecer encerrada una semana en mi colegio. Sin profesores. Sin padres. Sólo los chicos y chicas de mi curso. No sé cómo sonará así dicho. Pero todo lo que voy a contar aquí es verdad.

Mi colegio se llama Armando Muñoz Vaca, que por lo visto fue un pionero del siglo XV. Yo no soy una pionera. Sólo soy una niña normal y corriente a la que le gustan los videojuegos. Hay una cosa que todavía no he contado. Mi colegio es famoso por una sola razón: porque aquí estudió hace muchos años Alfonso Giménez Dom. Había una foto suya en el vestíbulo de entrada. Todo el mundo sabe que la compañía Dom Industries es la empresa multinacional de videojuegos más importante del mundo. Y ahora el señor Dom había vuelto al colegio. Con una propuesta revolucionaria: “No vais a jugar a un videojuego. Vais a ser los protagonistas de un videojuego”.

Alexandra es la protagonista de una apasionante historia de aventuras, de amor y de ciencia ficción. Si entras en el juego, ya no podrás salir.

«Estira el fil, Ariadna!»

AUTOR/A: Joan Carles Ventura
EDITORIAL: Tabarca

Ariadna —Ari per a amistats i familiars— és una youtuber, urbex, dj i mountainbiker consumada. Però sobretot és una jove inquieta, perspicaç i molt conscienciada amb el medi ambient. Quan visita el poble dels seus avis els caps de setmana, li encanta recórrer el terme municipal en bicicleta, explorar-ne els racons més recòndits i penjar els vídeos de les seues investigacions al seu canal de Youtube. Un dia, durant una de les seues intrèpides incursions, el seu col·lega Hass i ella fan un sorprenent descobriment per casualitat i, sense voler, acaben ficats en un embolic de tres parells de nassos que els posarà en greu risc i els farà ser portada de tots els noticiaris del país.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies