Notícies

<- Tornar a notícies

Els Teuladins: De famílies i merengues

Lectures 2022-2023 per a llegir DE VIVA VEU per a la categoria 3r i 4t curs d’Educació Primària (Teuladins).

Estem a la 8ª edició del Certamen DE VIVA VEU, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”, una manera de practicar l’entonació, el ritme, les pauses, la fonètica. Una manera de despertar l’interés i el gust per la lectura.

DE VIVA VEU està adreçat a les escoles, el professorat, les editorials i els autors i autores. Però, sobretot, està adreçat als participants i els seus familiars, xiquets i xiquetes que aprenen de la lectura en veu alta. Alumnat d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre de la Comunitat Valenciana.

El Certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

  • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
  • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
  • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
  • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Per a llegir, naturalment, calen els llibres. En aquesta edició, l’organització ha fet una selecció de lectures per a treballar-les a l’aula.

Llibres per a la categoria de Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària:

Primera fase-Certamen local.

«El gegant de merengue»

Hi ha un país, a la vora de la mar de Llimonada, que potser no coneixeu. És el País de Merengue i Caramel. Els seus habitants, tots de merengue, són molt alegres, tot i que viuen sota les ordres de Merengot, un gegant de geni curt que els ha fet creure que els forasters són dolents.
Ningú no ha vist mai cap persona diferent, però un dia, mentre els caramenguins juguen tranquils a la platja, hi arriba una sorpresa que els canviarà la vida de dalt a baix: dues germanes agosarades que els deixaran bocabadats. I començarà una gran aventura inesperada.

AUTORA : Mª Carmen Sáez Lorente
IL·LUSTRACIONS: Toni Cabo
EDITORIAL: Edicions 96

«La fantástica chica invisible»

Una divertida historia sobre la llegada de un nuevo miembro a la familia y cómo afecta esto a su hermana.

Tal y como comenta la protagonista de esta historia: «No me convertí en la Fantástica Chica Invisible de golpe y porrazo. El proceso duró nueve meses, justo el tiempo que tardó el mono en llegar a mi vida. Lo que no me imaginaba es que el nacimiento de mi hermano, además de a él y a mi madre, también me iba a doler a mí. No me gusta ser la Fantástica Chica Invisible. ¡Lo detesto! ¡Quiero volver a ser una discreta y normalita chica visible!».
Una historia narrada en primera persona por la protagonista en la que Txabi Arnal empatiza perfectamente con los sentimientos y emociones que despiertan la llegada de un nuevo hermano en los peques de la casa.

AUTOR : Txabi Arnal
ILUSTRACIONES: Maria Serrano
EDITORIAL: Fun readers

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies