Notícies

<- Tornar a notícies

Oronetes: Visibles vs. Invisibles

Lectures 2022-2023 per a llegir DE VIVA VEU, en la categoria 3r i 4t d’ESO (Oronetes).

Estem a la 8ª edició del Certamen DE VIVA VEU, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”, una manera de practicar l’entonació, el ritme, les pauses, la fonética. Una manera de despertar l’interés i el gust per la lectura.

DE VIVA VEU està adreçat a les escoles, el professorat, les editorials i els autors i autores. Però, sobre tot, està adreçat als participants i els seus familiars, xiquets i xiquetes que aprenen de la lectura en veu alta. Alumnat d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre de la Comunitat Valenciana.

El Certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

  • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
  • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
  • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
  • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Per a llegir, naturalment, calen els llibres. En aquesta edició, la organització ha fet una selección de lectures per a treballar-les a l’aula.

Llibres per a la categoría de Oronetes: 3r i 4t d’ESO.

Primera fase-Certamen local.

«La dona invisible»

AUTOR/A: Mònica Richart
EDITORIAL: Edicions del Bullent

La dona invisible és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una novel·la no depriment sobre la depressió.

«Like. Azul»

AUTOR/A: Gemma Pasqual Escrivà
EDITORIAL: Fandom Books- Grupo Anaya

«Queridos pasajeros: para evitar unlikes, sigan la normativa pertinente y respeten las instrucciones del tren y de la estación. Su colaboración será recompensada con likes. ¡Sonrían!».
En un mundo distópico donde la naturaleza ha desaparecido, todo es artificial: el aire, la comida, las relaciones personales… Tu posición en la sociedad depende del número de likes que poseas. Para conseguirlos debes ser un buen ciudadano, cumplir con todas las reglas y sugerencias, adorar al gran líder Magnus y, sobre todo, ser popular y simpático.
No hay libros, no hay música, nadie se cuestiona nada, nadie se mira a los ojos y solo existen dos colores: el azul y el blanco.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies