Notícies

<- Tornar a notícies

El Certamen DE VIVA VEU convoca la 8a edició

DE VIVA VEU per al curs 2022-2023.

Sabies que la veu humana és única, que cada persona té la seua i no hi ha dos iguals? I és que al principi va ser DE VIVA VEU. Es canta a veus, amb veu forta o veu clara,  amb veu plena o veu dolça, es galeja la veu… perquè del que es tracta és de fer córrer o escampar la veu… la veu pròpia, i la del Certamen DE VIVA VEU, que ja ha convocat la seua 8a edició per al curs 2022-2023.

DE VIVA VEU és un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura, basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”.

Una iniciativa de FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura i Feets Gestió de Projectes SL, amb la col·laboració d’ajuntaments, institucions i entitats que participen en l’organització de les animacions lectores a les diferents poblacions que volen participar arreu de la Comunitat Valenciana.

DE VIVA VEU està adreçat a les escoles, el professorat, les editorials i els autors i autores dels llibres elegits per a cada convocatòria. Naturalment, està adreçat als participants i els seus familiars, xiquets i xiquetes que participen i aprenen de la lectura en veu alta. Alumnat d’Educació Primària i Secundària de qualsevol centre de la Comunitat Valenciana.

______________________________________________________________________

Participar és tan senzill com omplir el formulari

🔴 INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/ffzdwfDBUEpPia7N7


Es pot fer directament, o a través de la web: 🔴 WEB: https://devivaveu.es/certamen-escolar/

Per als centres i per als alumnes la participació en el Certamen és gratuïta.

________________________________________________________________________

Passa la veu!

El projecte DE VIVA VEU es fa realitat amb la col·laboració dels ajuntaments. El procediment és el següent:

PRIMERA FASE

Els professionals inscriuen les aules que volen adherir-se al projecte DE VIVA VEU .

El Certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

  • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
  • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
  • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
  • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Una vegada feta la inscripció, reben el material didàctic i l’assessorament necessari per a dur a terme la primera fase.

En aquest material s’inclou:

  • Comunicació amb el professorat per programar la participació del centre.
  • Dossier didàctic per reforçar la tasca del professorat a l’aula.
  • Llistat de lectures recomanades per treballar la lectura en veu alta.

Cada centre treballa la lectura en veu alta dins les aules de la manera que creu més convenient.

A més, des de l’organització, es programa un calendari de tallers pràctics per al professorat implicat en el projecte DE VIVA VEU.

SEGONA FASE

Els ajuntaments o les diferents entitats ajuden a organitzar els Certàmens Locals, en els quals els alumnes mostren al públic el resultat del seu treball de lectura en veu alta, a partir d’una sèrie de títols de literatura valenciana escollits per franja d’edat.

  • Cada centre educatiu tria els seus representants perquè participen en el Certamen Local.
  • L’ajuntament dona suport al projecte participant en l’organització del Certamen, facilitant els espais i equipaments necessaris, i aportant una quantitat de recursos econòmics per a contribuir a les despeses d’organització general.

Els Certàmens Locals són actes oberts al públic, es realitzen als teatres o auditoris de les poblacions que hi participen, i compten amb la presència d’escriptors i escriptores i representants del sector del Llibre.

És un moment bonic que permet mostrar al públic l’esforç i el treball fet a l’aula, i al mateix temps,  escoltar en la veu dels alumnes les històries imaginades pels autors i autores valencians. Fragments de les nostres literatures al vent de la veu. Els llibres, els cors, les mans, els ulls al vent del món.

TERCERA FASE

Una vegada finalitzada la fase de certàmens locals, i amb la col·laboració de diverses institucions, DE VIVA VEU organitza el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

El Certamen Final comptarà amb la participació dels representants seleccionats en cadascun dels certàmens locals celebrats en la fase anterior.

Fes córrer la veu

DE VIVA VEU és una proposta que vol reforçar la tasca que es fa als centres docents per treballar la lectura, especialment la lectura en veu alta, i donar visibilitat a aquest treball.

DE VIVA VEU genera propostes per a potenciar l’hàbit lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població, impulsant accions al voltant del fet de llegir en veu alta.

Despertar l’interés i el gust per la lectura, treballar la lectura en veu alta per millorar les capacitats, practicar l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica, afavorir la comprensió lectora, generar el debat, treballar alguns aspectes gramaticals, afavorir l’ampliació de lèxic i vocabulari, prendre consciència de l’organització de la informació, potenciar especialment la lectura en valencià, establir espais de trobada al voltant de la lectura en veu alta i potenciar l’afany de superació i autoexigència dels lectors són els seus objectius principals.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies