Notícies

<- Tornar a notícies

Final del I Certamen Escolar de lectura en veu alta

El passat diumenge 1 de maig va tenir lloc la final del I Certamen Escolar de Lectura en Veu alta De viva veu, en un acte de cloenda a la 51 Fira del Llibre de València. Una final en la qual van participar els lectors que havien superat les dues fases prèvies, fent el treball de  la lectura en veu alta amb els seus companys i mestres i professors a les aules i després resultaren seleccionats en els Certàmens escolars locals de Montserrat, Rocafort i València.

Xiquets i xiquetes, alumnes d’educació primària i secundària repartits en quatre categories (Teuladins, Blavets, Paixarells i Oronetes) que van llegir fragments dels llibres Els mons de Laia, Marc i el poder del temps, Què és l’amor sinó… i Heysel.

Quan el jurat va haver de deliberar quins havien sigut els grups guanyadors, va vindre la sorpresa. Tots havien gaudit llegint i escoltant la lectura en veu alta, i tots havien assolit un nivell de dicció i pronunciació que feia quasi impossible una decisió única i unànime. Davant la falta de consens, el jurat va decidir que tots els participants que havien arribat a la final serien guanyadors. Culminant així una jornada que va inspirar a pares i fills un renovat plaer per la lectura.

De viva veu, confirma, una vegada més, que la lectura en veu alta és un camí excel·lent per a crear lectors i lectores i compartir lectures i paraules. El projecte de FULL, ha esdevingut un vehicle socialitzador de foment i comprensió i de desenvolupament de la fantasia.

FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, ha donat els primers passos cap a desenvolupant projectes i accions que posen en valor el llibre i la lectura en la societat valenciana amb la finalitat d’augmentar el prestigi de la lectura en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, enfortir el sector editorial propi, potenciar les nostres llibreries i donar visibilitat als nostres autors.

Amb aquest objectiu es va iniciar De viva veu, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura, basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”. Generant, així, propostes per a potenciar l’hàbit lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població a través d’aquest I Certamen de Lectura en Veu Alta. Que, a més, ha resultat ser el primer pas de l’aplicació del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020 que ve a millorar els indicadors de la salut del llibre i la lectura al nostre país i en el qual s’ha implicat directament el govern de la Generalitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies