Notícies

<- Tornar a notícies

Se celebra el II Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Montserrat, dins del projecte DE VIVA VEU

El passat dissabte va tenir lloc el II Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Montserrat, amb la participació, un any més, dels diferents alumnes de 2n i 3r cicle de Primària del CEIP Evaristo Calatayud de la localitat. El certamen forma part del projecte DE VIVA VEU, proposta cultural i educativa al voltant del fet de llegir en veu alta, impulsat per la Fundació pel Llibre i la Lectura amb la col·laboració d’ajuntaments i entitats de la Comunitat Valenciana.

En aquest acte, l’alumnat de l’escola va mostrar al públic el resultat del treball de lectura en veu alta que havien realitzat a l’aula durant els últims mesos. Vuit representants de la categoria «Teuladins» (3r i 4t de Primària) llegiren fragments del llibre Àngels de nata, de Maria Josep Escrivà amb il·lustracions de Maria Alcaraz, d’Edicions 96. I vuit representants de la categoria «Blavets» (5é i 6é de Primària) van demostrar el treball que havien realitzat a l’aula amb el llibre Guardians del gel, de Pep Castellano amb il·lustracions de Canto Nieto, d’Edicions del Bullent.

D’aquests setze representants, el jurat, format per tres membres i amb el públic com a quart membre, va elegir un representant de cada categoria i un suplent que representaran la població de Montserrat en el Certamen Final de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc a finals del mes de maig a València.

L’alcalde de la localitat, Josep Mª Mas i Garcia, va destacar la implicació del CEIP Evaristo Calatayud, i de l’alumnat en particular, en aquest acte. A més, va agrair la presència de tot el públic, fent èmfasi en el caràcter social del projecte DE VIVA VEU.

Teresa Val, representant de FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura va ressaltar la importància que té per a la Fundació el fet que poblacions com Montserrat renoven, un any més, la participació en aquest projecte. Aquest ha sigut el primer dels actes de DE VIVA VEU que d’ara fins a maig ompliran els edificis més representatius de diferents localitats del país.

En les properes setmanes, poblacions com Rafelbunyol, Guadassuar, Rocafort o Xirivella acolliran també els diferents certàmens DE VIVA VEU. Aquestes adhesions al projecte demostren, una vegada més, la implicació de les escoles, instituts i poblacions en general en les activitats de foment de la lectura i, en concret, de la lectura en veu alta que FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura vol destacar.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies