Notícies

<- Tornar a notícies

Cap de setmana de Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a Paiporta i Benifairó de les Valls

Aquest cap de setmana hem celebrat, per segon any consecutiu, el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Paiporta. L’Auditori Municipal va acollir el divendres 2 de març el Certamen Escolar on l’alumnat del col·legi La Inmaculada i de l’IES Andreu Alfaro van ser els encarregats de demostrar-nos el treball de lectura en veu alta que han realitzat a l’aula. Un acte presentant i conduït per Anna Ballester, professora, contacontes i especialista en literatura infantil i juvenil.

Més de 30 representants de totes les categories del Certamen ens van llegir fragments dels llibres El llop Cento al superparc de la pau, de Manel Joan i Arinyó (Edicions 96); L’esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós (Edicions del Bullent); Cantamapes, de Wu Ming (Sembra Llibres), i La retratista d’ànimes, de Vicent Usó (Perifèric Edicions). En paraules d’Isabel Martín, Alcaldessa de Paiporta, tot un goig veure com s’han implicat els centres educatius en el projecte.

Dissabte de vesprada, el Centre Cultural “El Tabalet” va acollir la celebració del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Benifairó de les Valls, de la mà del presentador Joanvi Cubedo, contador, gestor i professor de lectura en veu alta. Els representants van ser els Teuladins i Blavets del CEIP L’Ermita de la població. Benifairó de les Valls, com bé va recordar José Álvarez, Regidor d’Educació, és el primer any que participa en aquest projecte, perquè des de l’Ajuntament pretenen fomentar la lectura, sobretot la lectura en valencià.

De tots els participants en els certàmens, el jurat, amb l’ajuda del vot del públic, va elegir un representant i un suplent de cada categoria per a representar a la seua població per al Certamen Final. En paraules de Rosella Valor, des de la Fundació pel Llibre i la Lectura, una tasca difícil, per la gran qualitat de les lectures i la implicació i el treball que demostren tots els participants.

En les pròximes setmanes, poblacions com Riba-roja de Túria, Catarroja, València o Utiel realitzaran les fases locals del Certamen Escolar. I a finals del mes de maig, representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies