Notícies

<- Tornar a notícies

Celebració del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a Utiel, Catarroja i Riba-roja de Túria

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a Utiel, Catarroja i Riba-roja de Túria, tres poblacions que s’han adherit aquest any a la Xarxa De Viva Veu. En cada acte, al voltant de 30 representants de les categories Teuladins (3r i 4t de Primària), Blavets (5é i 6é de Primària), Passerells (1r i 2n d’ESO) i Oronetes (3r i 4t d’ESO) ens van fer gaudir de la lectura en veu alta.

Divendres a les 18h, al Teatre Rambal d’Utiel, es van donar cita l’alumnat del CEIP Canónigo Muñoz, el CEIP Enrique Rambal, el CRA Oleana, el col·legi Santa Ana, l’IES Alameda i l’IES Serranía Baja de Landete, en un acte presentant per Anna Moner, escriptora i artista pràctica. Utiel, va recordar Rosella Valor, en representació de la Fundació pel Llibre i la Lectura, s’adhereix a De Viva Veu com una de les accions impulsades pel consell de Ciutat Lectora, projecte del qual és ciutat pionera. A més, Pablo Torres, regidor d’educació de la localitat, va recordar la intenció que té Utiel de ser una ciutat que llegeix, començant amb més menuts de la població.

Dissabte a les 12h va ser el torn del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Catarroja, un acte conduït per l’escriptor Carles Cano. Els representants, del CEIP Bertomeu Llorens i Royo, el CEIP Jaume I el Conqueridor, el col·legi Larrodé, el CEIP Paluzié, i el col·legi San Antonio de Padua II, es van donar cita al TAC de Catarroja per demostrar, en paraules de Dolors Gimeno, regidora d’infància, el treball que realitzen a l’aula, en un acte impulsat des de l’ajuntament per ajudar a l’alumnat a crear l’esperit lector.

El diumenge a les 12h, el col·legi Asunción de Nuestra Señora, el CEIP Camp de Túria, el CEIP Cervantes i el CEIP Mas d’Escoto ens van fer gaudir de la lectura en veu alta a l’Auditori Municipal de la població. En l’acte, presentant per Anna Moner, els representants van demostrar la implicació dels centres en el projecte. Com va destacar Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria, un gran treball realitzat des dels centres que va quedar demostrar, com també va remarcar Miquel Castillo, regidor d’educació, en la qualitat en les lectures.

De tots els participants en els certàmens, el jurat, amb l’ajuda del vot del públic, va elegir un representant i un suplent de cada categoria per a representar a Utiel, Catarroja i Riba-roja de Túria en el Certamen Final. Aquests representants, s’uniran amb els elegits dels certàmens locals que se celebraran a la ciutat de València, per a representar a les seues respectives poblacions en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies