Notícies

<- Tornar a notícies

Celebració dels Certàmens Escolars de Lectura en Veu Alta a Xirivella i Foios

Divendres passat es van celebrar el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Xirivella i el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Foios. Els representants, l’alumnat de 2n i 3r cicle d’Educació Primària de les poblacions, havien preparat alguns dels fragments del llibre El llop Cento al superparc de la pau, de Manel Joan i Arinyó (Edicions 96) i del llibre L’esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós (Edicions del Bullent).

Xirivella, per segon any consecutiu, ens va mostrar el treball i la implicació dels centres de la població. Un total de vint-i-cinc representants de la categoria Blavets, de 5é de Primària del CEIP Ramón y Cajal, el CEIP Antonio Machado, el CEIP Gregori Mayans, el CEIP Miguel de Cervantes i el CEIP Rei en Jaume. Encarna Martí, Regidora d’Educació, Cultura i Promoció Lingüística de Xirivella, va agrair la participació dels centres, disposats a involucrar-se, un any més, en aquest projecte, per fer créixer els més menuts de la població i per ajudar-los a desenvolupar l’esperit crític.

Rosella Valor, en representació de la Fundació pel Llibre i la Lectura va agrair la implicació de l’Ajuntament per segon any consecutiu en el projecte. Va destacar, a més, com ho va fer també Marisol Botana, representant de Caixa Popular, la qualitat del treball de l’alumnat en la segona edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Xirivella, acte conduït per l’escriptor Miquel Puig.

La Casa de Cultura de Foios va acollir també la primera edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a la població. Els representants, l’alumnat de 2n i 3r cicle del CEIP Mare de Déu del Patrocini, ens van demostrar, com bé va remarcar Juan José Civera, Regidor de Cultura, Educació i Festes de Foios, el gran treball que es fa a les aules.  Josep Martínez va destacar la implicació de Caixa Popular en De Viva Veu, projecte que enriqueixen culturalment a l’alumnat i a la població en general.

Dotze representants de la categoria Teuladins i dotze més de la categoria Blavets van representar el centre en el Certamen Local, presentant per l’escriptor i contador, Carles Cano. El jurat, amb l’ajuda del vot del públic, va elegir els representants de la població per al Certamen Final. Com bé va destacar Manel JM Romero, secretari de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, una tasca difícil.

En les pròximes setmanes, poblacions com Riba-roja de Túria, Benifairó de les Valls, Paiporta, Catarroja o Utiel realitzaran les fases locals del Certamen Escolar. I a finals del mes de maig, representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies