Notícies

<- Tornar a notícies

Cap de setmana intens de lectura en veu alta a Alcàsser i Rafelbunyol

Alcàsser va celebrar el divendres passat el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, amb la participació de l’alumnat de 2n i 3r cicle d’Educació Primària del CEIP 9 d’Octubre, del col·legi Santísimo Cristo de la Fe i el CEIP Jaume I. Cristina Lucendo, Regidora d’Educació, va inaugurar un acte que, com bé va mencionar, ens va fer gaudir de la lectura en veu alta dels més xicotets de la població.

També van tenir unes paraules Francisca Navarro Mazcuñan, Directora de l’Oficina de Caixa Popular de Picassent i Rosella Valor, en representació de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura. Totes dues van coincidir en la idea que la lectura en veu alta ens fa lliures i que, per aquesta raó, totes dues institucions recolzen el projecte De Viva Veu a les diferents poblacions valencianes. Alcàsser s’inicia en aquesta edició de De Viva Veu, en el món de la lectura en veu alta, com va recordar Anna Moner, encarregada de presentar l’acte.

També es va celebrar, el dissabte pel matí, el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Rafelbunyol. La Casa de la Cultura de la població va acollir l’acte on els participants del CEIP Verge del Miracle ens van fer gaudir, per tercer any consecutiu, del plaer d’escoltar la lectura en veu alta. Com bé va recordar Lorena Cabrera Diego, Gestora de Clients de l’Oficina de Caixa Popular de Massamagrell, un compromís ferm en l’educació. Compromís que, com va destacar Alicia Piquer, Regidora de Cultura, es veu reflectit en aquests actes. L’encarregada de presentar i conduir l’acte fou Anna Ballester, professora, contacontes i especialista en literatura infantil i juvenil.

En tots dos actes del Certamen, dotze representants de la categoria Teuladins ens van llegir fragments del llibre El llop Cento al superparc de la pau, de Manel Joan i Arinyó (Edicions 96). Dotze representants més de la categoria Blavets ens van fer gaudir de L’esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós (Edicions del Bullent). El jurat, amb l’ajuda del vot del públic, fou l’encarregat d’elegir un representant de cada categoria per a representar a les dues poblacions en el Certamen Final.

Divendres també va tenir lloc l’Encontre Escolar de Lectura en Veu Alta de Rafelbunyol. Els participants, de l’IES Rafelbunyol, llegiren fragments del llibre Cantamapes, de Wu Ming (Sembra Llibres). Núria Urioz, contadora i encarregada de presentar l’acte, va destacar la destresa de tots els participants per a llegir en veu alta. Com també ho va remarcar Alicia Piquer, Regidora de Cultura de Rafelbunyol, qui va destacar el gran treball que fan a l’aula.

En els pròxims mesos, poblacions com Foios, Riba-roja de Túria, Benifairó de les Valls, Xirivella, Paiporta, Catarroja o Utiel realitzaran les fases locals del Certamen Escolar. I a finals del mes de maig, representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies