Notícies

<- Tornar a notícies

Celebració del II Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana

Dissabte passat vam tancar la segona edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta De Viva Veu, amb la celebració del II Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana. L’acte va tindre lloc al Teatre Rialto de València i vam comptar amb la participació dels representants seleccionats dels diferents certàmens locals celebrats en aquesta segona edició del projecte. Un total de 34 representants de Montserrat, Rafelbunyol, Paiporta, Guadassuar, Xirivella, Rocafort, Aielo de Malferit, Algemesí, València i Benaguasil.

En aquesta ocasió, l’encarregat de presentar i conduir l’acte fou el mag Rubén Aparisi qui, amb la seua màgia, va aconseguir calmar els nervis de tots els representants i va fer gaudir als més de 300 assistents a l’acte. Un acte on els representants de les quatre categories: Teuladins, Blavets, Passerells i Oronetes, ens van llegir Els contes del Sambòrik de .2, de Llorenç Giménez i il·lustracions de Paco Giménez (Perifèric Edicions); La princesa Totpamí, de Carles Cano i il·lustracions de Paco Giménez (Edicions Bromera); Lluc, de Tomàs Llopis (3 i 4), i La fallera calavera, d’Enric Aguilar i il·lustracions d’Esther Méndez (Sembra Llibres).

Manel Romero, en representació de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, va agrair l’assistència del públic, la implicació de tots els sectors de les diverses poblacions implicades en el projecte: alumnat, professorat, familiars, ajuntaments, biblioteques i la resta entitats. I també va voler recordar la importància de fomentar la lectura, i sobretot la lectura en veu alta, en els més menuts de la casa.

El jurat, l’encarregat de la difícil elecció dels premiats, estava format per cinc membres. Van formar part del jurat l’escriptor i contador Carles Cano, Manel Romero, secretari de l’Associació d’Editors del País Valencià i de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura; l’escriptora i narradora Anna Ballester; Teresa Val, directora de projectes de FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, i Carme Ribelles, poetessa amb una dilatada trajectòria dedicada a l’animació lectora i l’ensenyament.

Carles Cano, en representació dels membres del jurat, va agrair l’esforç i l’interés de tots els participants en l’acte. Finalment, d’entre tots els participants, el jurat va decidir que Cristobal Crespo, del CEIP Balmes de Guadassuar; Ylvi Álvarez, del CEIP Vicent Tosca de Xirivella; Mónica Vercher, del col·legi Sant Francesc de Guadassuar, i Carles Sala Gil, Miguel Valiente Pena i Ana Estrela Martínez, del col·legi Jesús-María de València foren els premiats d’aquest II Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies