Notícies

<- Tornar a notícies

Celebració dels dos actes del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta a València

Dissabte passat vam celebrar dos actes del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de València al Centre Arrupe de València. A les 11.30h els encarregats de llegir en veu alta van ser els representants del CEIP El Barranquet de Godella, el col·legi Nuestra Señora del Socorro de Benetússer, el col·legi Maria Auxiliadora d’Algemesí i l’IES Consuelo Aranda d’Alberic. A les 18.00h va ser el torn dels participants de la ciutat de València. Els representants venien del CEIP Villar Palasí, el col·legi Chiner Villaroya, el CEIP Blasco Ibáñez, l’IES Serpis, l’IES Barri del Carme i el col·legi Ave Maria de Penya-roja. Dos actes, presentats per la contadora Núria Urioz, que ens van fer gaudir del dissabte amb la lectura en veu alta.

Més de 60 representants, de totes les categories del Certamen, ens van llegir fragments dels llibres El llop Cento al superparc de la pau, de Manel Joan i Arinyó (Edicions 96); El secreto del abuelo, de Carles Cano (Anaya); L’esperit del Cabanyal, de Teresa Sanchis Labiós (Edicions del Bullent); Cantamapes, de Wu Ming (Sembra Llibres); La chica de la banda, de Pasqual Alapont (Algar Editorial), i La retratista d’ànimes, de Vicent Usó (Perifèric Edicions). En paraules de Juan Gallur, representant de Caixa Popular, una manera de retornar els més majors a la seua infantesa.

De tots els participants en els certàmens, el jurat, amb l’ajuda del vot del públic, va elegir un representant i un suplent de cada categoria per a representar a la seua població per al Certamen Final. En paraules de Rosella Valor, des de la Fundació pel Llibre i la Lectura, una tasca difícil, per la gran qualitat de les lectures i la implicació i el treball que demostren tots els participants. Una vegada celebrats tots els certàmens de la fase local, els representants de totes les poblacions es donaran cita en el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana del proper dissabte 26 de maig.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies