Notícies

<- Tornar a notícies

Tanquem la 3a edició de De Viva Veu amb el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana

Dissabte va tenir lloc la celebració del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta – Final Comunitat Valenciana al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts. En el Certamen, es van donar cita els representants seleccionats dels diferents certàmens locals que s’han celebrat en aquesta tercera edició del projecte. Més de 60 representants de Montserrat, Rafelbunyol, Guadassuar, Alcàsser, Paiporta, Xirivella, Foios, Benifairó de les Valls, Utiel, Catarroja, Riba-roja de Túria i València.

L’encarregada de presentar i conduir l’acte va ser Núria Urioz qui, amb les seues històries de la mà de Bini Tui, va aconseguir calmar els nervis dels representants i fer gaudir amb les seues històries als quasi 400 assistents a l’acte. L’acte va comptar amb la presència de Vicent Moreno, Subdirector General del Llibre, Arxius i Biblioteques; Francesc Alòs, en representació de Caixa Popular, i amb els representants dels ajuntaments de les poblacions participants en el projecte. Teresa Val, en representació de la Fundació pel Llibre i la Lectura va agrair la implicació de totes les poblacions en el projecte i els va animar a seguir amb el foment de la lectura en veu alta.

Els representants de les quatre categories del Certamen van llegir fragments dels llibres El secreto del abuelo, de Carles Cano, il·lustrat per Federico Delicado, de l’Editorial Anaya; La carabassa Tomasa, de Xaro Navarro, amb il·lustracions de César Barceló, de Lletra Impresa Edicions; ¿Puedo borrarme de vampiro?, de Braulio Llamero, amb il·lustracions de Laura Pérez, d’Algar Editorial; Diari d’unes vacances avorrides, de Pep Castellano, amb il·lustracions de Pam López, d’Edicions Bromera; La chica de la banda, de Pasqual Alapont, d’Algar Editorial; El cas de les paraules inaudites, de Vicent Palatsí, d’Onada Edicions; Otra vuelta de tuerca, de Henry James, d’Anaya Editorial, i Llibres amb perfum de sang, de Silvestre Vilaplana, de l’Editorial Jollibre.

El comité de selecció el van formar cinc membres. Miquel Puig, Anna Moner, Zequi Castellano, Rosa Marín i Carles Cano van ser els encarregats d’elegir els premiats de cada categoria del Certamen. Carles Cano, Ambaixador de la Lectura 2018 i membre del comité de selecció, va destacar la qualitat i el nivell en les lectures. El comité de selecció va decidir que José Sellés Ros, alumne del CEIP Verge del Miracle de Rafelbunyol, de la categoria Teuladins; Eloy Romo Trujillo, del CEIP Gregori Mayans de Xirivella, de la categoria Blavets; Zahra Belaich Taqili, de l’IES Guadassuar, de la categoria Passerells, i Ferran Sancho, Suan Balaguer i Javier García, de l’IES Barri del Carme de València, de la categoria Oronetes, foren els premiats d’aquesta 3a edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de De Viva Veu.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies