Notícies

<- Tornar a notícies

De Viva Veu a Rafelbunyol

Cap de setmana de Certàmens Escolars de Lectura en Veu Alta

Divendres de vesprada es va celebrar el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Rafelbunyol amb l’alumnat de Secundària de l’IES Rafelbunyol. Dissabte vam celebrar el Certamen de Primària, amb l’alumnat del CEIP Verge del Miracle. Els alumnes de tots dos centres van demostrar en el certamen celebrat a l’Auditori Municipal, el treball que havien realitzat durant mesos a l’aula.

Des del departament de castellà de l’IES Rafelbunyol, vam comptar amb la participació de 12 alumnes de la categoria «Passerells», de 1r i 2n d’ESO. Gema Marqués, coordinadora de l’activitat en el centre, amb l’ajuda de l’alumna Candela Fernández, va destacar el treball de l’alumnat i la implicació en el projecte, tant de la direcció del centre com també de la resta del professorat, que van permetre que els alumnes dedicaren el temps necessari per a treballar la lectura en veu alta al centre. I així ho van demostrar divendres de vesprada, recitant els fragments del llibre Quien vigila tus sueños, de l’Editorial Brief. Una obra de Julio César Romano Blázquez, amb il·lustracions d’Estudios Romanos.

Dissabte, vam tenir el plaer de rebre l’alumnat del CEIP Verge del Miracle en el Certamen de Primària. Els 11 representants «Teuladins» de 3r i 4t de Primària ens van llegir els fragments d’Àngels de nata, de Maria Josep Escrivà amb il·lustracions de Maria Alcaraz, d’Edicions 96. I els 12 representants de «Blavets» ens van delectar amb fragments del llibre d’Edicions del Bullent, Guardians del gel, de Pep Castellano i il·lustrat per Canto Nieto, que havien treballat a les seues aules de 5é i 6é de Primària.

La Regidora de Cultura de Rafelbunyol, Alicia Piquer, va donar les gràcies a tots els alumnes per la dedicació en el projecte, a professors i professores, i al públic assistent per demostrar, una vegada més, que la lectura en veu alta mereix un lloc fonamental en les nostres aules. A més, va convidar a tots els representants i assistents a participar en l’Encontre Lector que Rafelbunyol celebrarà, per segon any consecutiu, al mes d’abril.

Teresa Val, en representació de FULL- Fundació pel Llibre i la Lectura, va agrair als participants tot l’esforç. Sobretot en el moment d’entrega de diplomes, quan el jurat va anunciar que, amb l’ajuda del vot del públic, havien elegit els alumnes que representaran a Rafelbunyol en el Certamen Final de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies