Notícies

<- Tornar a notícies

DE VIVA VEU. Nota de premsa  8a edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta 

El programa incorpora recomanacions lectores i dossier didàctic per a treballar la lectura en veu alta dins l’aula i mostrar els resultats al mes de maig en Certàmens Locals i Finals-CV

Amb l’arribada del mes de setembre i l’inici del curs, el Certamen de Lectura en Veu Alta DE VIVA VEU presenta la seua vuitena edició. Una nova proposta del projecte educatiu i d’animació lectora basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”. Fragments de les nostres literatures al vent de la veu.

DE VIVA VEU és un projecte integral dirigit a les escoles, els docents, les editorials i els autors i autores, i sobretot, als estudiants i les seues famílies, alumnes d’educació primària i secundària de qualsevol escola de la Comunitat Valenciana que vulga inscriure’s al programa. La participació és gratuïta amb el suport dels ajuntaments.

DE VIVA VEU és una iniciativa de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura i Feets Gestió de Projectes SL, i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana i els ajuntaments que donen suport al projecte. També, rep el suport de Caixa Popular.

Els beneficis de la lectura en veu alta estan contrastats. Aquest treball desperta l’interés i el gust per la lectura, millora les capacitats cognitives i permet practicar l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica. Llegir en veu alta afavoreix la comprensió lectora, genera el debat, permet treballar aspectes gramaticals i amplia el lèxic i el vocabulari. A més, llegir en paper i en veu alta ajuda a prendre consciència de l’organització de la informació, potencia l’afany de superació i l’autoexigència dels lectors. Els certàmens que organitza DE VIVA VEU, a més a més, permeten establir espais de trobada al voltant de la lectura en veu alta en els diferents auditoris, centres culturals o biblioteques d’arreu de la Comunitat Valenciana.

UN PROJECTE EN TRES FASES

El projecte es treballa en tres fases diferents.

EN LA PRIMERA FASE, els centres escolars inscriuen les aules que volen adherir-se al programa DE VIVA VEU. El certamen està organitzat en quatre categories d’acord amb els nivells educatius:

 • Teuladins: 3r i 4t curs d’Educació Primària
 • Blavets: 5é i 6é curs d’Educació Primària
 • Passerells: 1r i 2n curs d’Educació Secundària
 • Oronetes: 3r i 4t curs d’Educació Secundària, amb lectura col·lectiva

Una vegada feta la inscripció, el professorat rep el material didàctic per a treballar dins l’aula: un dossier didàctic i un llistat de lectures recomanades. Cada centre treballa de la manera que creu més convenient. A més, des de l’organització del certamen es programa un calendari de tallers pràctics per al professorat implicat.

Les lectures recomanades per aquesta edició, en castellà i en valencià, i per a la primera fase, són les següents:

 • El gegant merengue, de Mª Carmen Sáez Lorente. Edicions 96
 • La fantàstica chica invisible, de Txabi Arnal. Fun readers editores.
 • Va de bo!, de Jaume Monzó. Editorial Lletra Impresa
 • Cuando Hitler robó el conejo rosa, de Judith Kerr. Editorial Loqueleo
 • Alexandra y las siete pruebas, de Roberto Santiago y Ángela Armero. Editorial Edebé.
 • Estira el fil, Ariadna!, de Joan Carles Ventura. Tabarca Editorial.
 • La dona invisible, de Mònica Richart. Edicions del Bullent
 • Like. Azul, de Gemma Pasqual. Editorial Fandoom Books-Anaya

EN LA SEGONA FASE, els ajuntaments i les diferents entitats ajuden a organitzar els Certàmens Locals a cada població participant. Els alumnes mostren al públic el treball realitzat a l’aula en teatres o auditoris, amb la presència d’escriptors i escriptores i representants del sector del llibre.

EN LA TERCERA FASE, DE VIVA VEU organitza el Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta-Final Comunitat Valenciana on es presenten els grups seleccionats de cada població. Per a aquesta final, les lectures són les mateixes en castellà i valencià:

 • El doctor Néctor i el Misteri del Museu Romà, de Luisa Villar . Doyague editorial.
 • Memòries d’una vaca, de Bernardo Atxaga. Sembra llibres
 • El meu nom no és Irina, de Xavier Aliaga. Andana Editorial.
 • La primera onada, de Mariló Álvarez Sanchis. Editorial Bromera.

El Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta- Final Comunitat Valenciana es durà a terme a principis del mes de juny de 2023. Tota la informació actualitzada, a la nostra web.

🔴 + INFO: WEBhttps://devivaveu.es/

FB: https://www.facebook.com/devivaveu

Instagram: https://www.instagram.com/devivaveucertamen/

Twitter: https://twitter.com/dvivaveu

🔴 INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/ffzdwfDBUEpPia7N7

DADES DE CONTACTE:

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies