Notícies

<- Tornar a notícies

Intens cap de setmana de foment de la lectura en veu alta a Foios, Orpesa i Torrent

Aquest ha sigut un cap de setmana molt intens de lectura en veu alta. Tres poblacions de la Xarxa De Viva Veu han celebrat la fase local del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta. Amb aquestes celebracions, arribem al meridià d’actes d’aquesta 4a edició del projecte De Viva Veu.

El divendres de vesprada, la Casa de la Cultura de Foios va acollir la celebració, per segon any consecutiu, del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de Foios. Un acte conduït per l’escriptor Miquel Puig. Els representants, del CEIP Mare de Déu del Patrocini i el CEIP Rei en Jaume van participar, en les categories de «Teuladins» i «Blavets» per a, en paraules de Juan José Civera, regidor de Cultura, Educació i Festes, fer-nos gaudir del plaer d’escoltar una lectura.

A les 18.30h, el Centre Cultural d’Orpesa, a Castelló, es preparava per a debutar en la celebració del Certamen Escolar a la comarca de Castelló. Els representants, del CEIP La Mediterrània i l’IES Torre del Rei, ens van llegir El rei de la casa, de Josep Franco; La delicada de Gandia, de Vicenta Llorca; Retorno a la Isla Blanca,de Laura Gallego, i Los demonios de Pandora, de Silvestre Vilaplana. L’encarregat de presentar l’acte fou l’actor i doblador, Francesc Fenollosa. A més, Sonia Bellés, regidora d’Educació, va aprofitar l’acte per agrair la implicació dels centres educatius en activitats lectores, necessàries per al creixement personal de la població, paraules que fa recolzar Rosella Valor, en representació de FULL.

Dissabte de matí, l’emblemàtic Hort de Trénor de la ciutat de Torrent va ser l’espai triat per a gaudir de la lectura en veu alta. L’escriptor Carles Cano va ser el mantenidor de l’acte, on els representants del col·legi San José y Santa Ana, el CEIP Miguel Hernández, el col·legi Santa Teresa de Jesús, el col·legi Madre Petra, el CEIP Virgen del Rosario, el CEIP Sant Pasqual i el col·legi Nuestra Señora de Monte Sión ens van deixar, en paraules de Patricia Sáez, regidora d’Educació, amb ganes de seguir escoltant-los sempre.

El jurat i el públic van ser els encarregats d’elegir un representant i un suplent perquè representen Foios, Orpesa i Torrent en el Certamen Final. A més, en les pròximes setmanes, poblacions com Algemesí, Benetússer, el Campello, Ibi, Marines, Museros, Utiel i Vinalesa, també realitzaran la fase local del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta.

Compartir:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Últimes notícies